| 0 التعليقات ]

نعرض اليوم طريقه عمل الكنافه بالصور عشان ضيوفك الحلوين وتشرفى نفسك قدام ضيوفك والان مع مقادير الكنافه 
1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه:
2 كوب حليب 
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
والان مع طريقة عمل الكنافة
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق 
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار 
و نتركه ليبرد تماماتحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد 
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن 
- نضع نصف مقدار الكنافه 
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري 
- نرش مقدار جيد من السمن السايح 
وبكده انتهت طريقه عمل الكنافه الجميله وتستاهل عيونكم 

...تابع القراءة

| 0 التعليقات ]

طريقة عمل البسبوسة الجميله فى البيت عشان تحلى بحاجه من عمايلك اليوم جايبينلكم طريقه عمل البسبوسه عشان عيونكم
والان مع مقادير البسبوسه
1 كأس كبير حليب بودرة
1 قشطه
1 بيضه
1 ملعقه صغيرة فانيليا
1 ملعقه كبيرة بكم بودر
1 كأس كبير وشووووووووويه يمكن ملعقه سميد
1 كأس صغير سكر
1 كأس صغير زيت
طريقع العمل 
اولا نخلط المقادير سويا حتى تمتزج  ماعدا السميد والبكم البودر بالخلاط اليدوي
حتى تمتزج مع بعض
ثم نضيف البكم بودر والسميد على العجينه 
ثم ندهن الصينيه بالزيت 
نضع الخليط فى الصينيه  ونرطب سطحه بقليل من الزيت والمكسرات 
ثم نضع الصينيه فى الفرن على نار هادئه حتى تستوى 

ثم نخرجها من الفرن ونضع عليها العسل حسب الحاجه او الشربات كما نسميه البعض 

وبكده تكون دى طريقة عمل البسبوسة بطريقه سهله 
بعد كده قدميها لضيوفك وولادك فى البيت بقلب جامد عشان دى هتبقى بسبوسه جميله جدا 


...تابع القراءة