| 0 التعليقات ]

طريقة عمل الزلابية معاكى النهارده وبكل بساطه خطوة خطوة لحد ما تعرفى تعملى الزلابيه لوحدك والان فى قسم حلوياتك نعرض بالصور المتاحه طريقة عمل الزلابية ومكوناتها والمقادير بصورة مبسطه لكل ست بيت والان مع الطريقه
مقاديرنا عشان نعمل الزلابيه 
1/2 كيلودقيقملعقةزيت3 ملعقةنشا1/2 ملعقة صغيرةسكر1/2 ملعقة صغيرةملح1/2 كوبماء دافىءكوبماء باردمقدارشراب ثقيلملعقة كبيرةخميره

طريقه التحضير 
  • ندوب الخميره بالسكر وماء دافىء
    ونضع فوق الخميره معلقه من الزيت والملح ونتركها تخمر فى مكان
    دافىء لمده نصف ساعه
    ونضع الخميره فوق الدقيق ونقلبها
    وندوب النشا بكوب من ماء ونضعه فوق الدقيق
    نمزج المكونات جيدا ليتكون عجينه لينه ونغطيها ونتركها تخمر وبعدها 
  • نحضر زيت ساخن ونقطع العجينهليكون شكلها مدور
    نحضر ملعقه صغيره وطبق به ماء ونمسك العجينه بيد و اليد
    الاخرى بها الملعقه
    نغمس الملعقه فى الماء نقطع بها العجينه واليد الاخرى تضغط
    لتكون كره تقطع بالملعقه
    ونضعها بالزيت مع التقليب عشان تتحمر 
    نغمسها بالشراب او نرش فوقها سكر بودره وبكده تكون دى طريقة عمل الزلابية الجميله وبالهنا والشفا لعيونكم 
...تابع القراءة

| 0 التعليقات ]

اليوم معانا طريقة عمل الكيك ليكى سيدتى والان استعدى للوصفه السهله عشان تتمكنى من عمل الكيك بنفسك وتوفرى شويه لجوزك وعشان تتشرفى قدام ضيوفك ومع اسهل الطرق تتعلميها عشان تعملى الكيك والان مع مقادير الكيك 
بيض عدد 4 ؛ كوبين ونصف طحين ؛ كوب ونصف سكر ؛ كوب 
حليب ؛ نصف كوب زيت ؛ كيس بكين باودر ؛ فانيلا

دى كانت المقادير عشان طريقة عمل الكيك والان مع طريقه التحضير

نخفق البيض كويس الى ان يتماسك قوامه
نضيفرالسكر الى البيض مع الاستمرار بالخفق الى ان يذوب السكر مع البيض
يضاف الزيت الى الخليط ويخفق معه فى الخلاط 
يخلط الطحين والبكين باودر والفانيلا في وعاء ويضاف الى الخليط تدريجيا
اثناء اضافة الطحين يضاف الحليب معه الى ان تتجانس كل المكونات سويا
ونضع الخليط في قالب مدهون بالزيت في فرن متوسط الحراره لمده 40 دقيقه
بعد كده نخرج الصينيه من الفرن وبالهنا والشفا ونترك ليكم تزويق الكيك حسب الرغبه وشوفتى بقى ان طريقة عمل الكيك سهله ازاى 

...تابع القراءة

| 0 التعليقات ]

اليوم معكم طريقه عمل بلح الشام باسهل الطرق عشان متحتاريش ولا تتعبى نفسك معانا فى موقعك نعرض ليكم بالصور والخطوات طريقه عمل بلح الشام بالتفصيل الان ومع المكونات اللى هتحتاجيها فى مطبخك عشان بلح الشام 
ومع المكونات والمقادير 

1/2 كيلودقيق1/2 لترماءكوبزيت1/2 ملعقة صغيرةملح1/2 ملعقة صغيرةسكر1/2 ملعقة صغيرةفانليامقدارزيت للتحميرمقدارشراب ثقيل جداعدد 6بيضطريقه التحضير والتجهيز لبلح الشامضعى الماء مع الزيت والملح والسكر على النار
بعد ما تغلى ضعى الدقيق عليى المكونات 
اخلطيهم كويس لمده حوالى نصف ساعه
ارفعيهم من على النار لما تصبح متماسكه 
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده عشان تبقى سلسه معانا ونحط الجينه بكيس به بلبله
ونقطع الجينه فى زيت بارد
نتركها تتحمر مع التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك وليكى بقى طريقه الحشى لو بتحبي بلح الشام محشى سودانى وجوز براحتك وبكده تكون دى طريقه عمل بلح الشام 
...تابع القراءة