اليوم معكم طريقه عمل بلح الشام باسهل الطرق عشان متحتاريش ولا تتعبى نفسك معانا فى موقعك نعرض ليكم بالصور والخطوات طريقه عمل بلح الشام بالتفصيل الان ومع المكونات اللى هتحتاجيها فى مطبخك عشان بلح الشام
ومع المكونات والمقادير
1/2 كيلودقيق1/2 لترماءكوبزيت1/2 ملعقة صغيرةملح1/2 ملعقة صغيرةسكر1/2 ملعقة صغيرةفانليامقدارزيت للتحميرمقدارشراب ثقيل جداعدد 6بيضطريقه التحضير والتجهيز لبلح الشامضعى الماء مع الزيت والملح والسكر على النار
بعد ما تغلى ضعى الدقيق عليى المكونات
اخلطيهم كويس لمده حوالى نصف ساعه
ارفعيهم من على النار لما تصبح متماسكه
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده عشان تبقى سلسه معانا ونحط الجينه بكيس به بلبلهونقطع الجينه فى زيت بارد
نتركها تتحمر مع التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك وليكى بقى طريقه الحشى لو بتحبي بلح الشام محشى سودانى وجوز براحتك وبكده تكون دى طريقه عمل بلح الشام
ومع المكونات والمقادير
1/2 كيلودقيق1/2 لترماءكوبزيت1/2 ملعقة صغيرةملح1/2 ملعقة صغيرةسكر1/2 ملعقة صغيرةفانليامقدارزيت للتحميرمقدارشراب ثقيل جداعدد 6بيضطريقه التحضير والتجهيز لبلح الشامضعى الماء مع الزيت والملح والسكر على النار
بعد ما تغلى ضعى الدقيق عليى المكونات
اخلطيهم كويس لمده حوالى نصف ساعه
ارفعيهم من على النار لما تصبح متماسكه
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذياده عشان تبقى سلسه معانا ونحط الجينه بكيس به بلبلهونقطع الجينه فى زيت بارد
نتركها تتحمر مع التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك وليكى بقى طريقه الحشى لو بتحبي بلح الشام محشى سودانى وجوز براحتك وبكده تكون دى طريقه عمل بلح الشام
0 التعليقات
إرسال تعليق